Siirry pääsisältöön
Paja

Ruokahävikkiä vähentämään

Valmistetaan ruoantähteistä uutta ruokaa. Oppilaat ideoivat pienissä ryhmissä mitä valmistavat, valmistavat ruoat, kuvaavat työvaiheet tabletilla/kännykällä .

Kuvaus

Miten pitäisi suhtautua ruoka-aineiden "parasta ennen" ja "viimeinen käyttöpäivä" merkintöihin? Miten voidaan hyödyntää ruoantähteet bioastian sijaan takaisin lautaselle uudessa muodossa? Ideoidaan esimerkiksi seuraavista tähteeksi jääneistä ruoista tai leivonnaisista uutta ruokaa: keitetyt perunat/perunasose, kasvisraasteet ja -soseet, yli jäänyt kastike, paistettu liha/kala/kana, "vanhat" pulla- tai leipäpalat, ylikypsät banaanit jne. Ruoista tehdään ohjeet, työvaiheita kuvataan tabletilla tai kännykällä (kuvia, videoita) ja laitetaan pedanettiin muiden iloksi.

Ilmoittaudu pajaan

17.04.2019
  • 09:00 – 11:30 kotitalouden luokka
    12 / 12
    Täynnä
  • 12:20 – 14:50 kotitalouden luokka
    12 / 12
    Täynnä
18.04.2019
  • 09:00 – 11:30 kotitalouden luokka
    12 / 12
    Täynnä
  • 12:20 – 14:50 kotitalouden luokka
    11 / 12
    Varaukset