Siirry pääsisältöön
Paja

Häiritsevän oppilaan kohtaaminen

Opettajan mahdollisuuksia yhteisön tuella kohdata ja rajata häiritsevää oppilasta. Kokemusten jakamista ja yhteistä pohdintaa keskustellen ja toiminnallisin menetelmin.

Kuvaus

Häiritsevä oppilas, oppilas, joka ei jaksa motivoitua työntekoon, uhmaava tottelematon, oppilas, joka jättäytyy pois tunneilta. Herättää kiukkua, raivoa, turhautumista, voimattomuutta.

Miten kohtaan hänet? Kohtaaminen edellyttää niiden tunteiden tunnistamista, mitä tunteita nämä kohtaamiset minussa herättävät?

Lakiin perustuva näkökulma: Lähtökohtana perusopetuslain antamat mahdollisuudet.

Yhteisöllinen näkökulma: Miten koulu voisi yhteisönä kohdata näitä haasteita? Onko haaste aina opettajan yksin kohdattava? Miten voit rajata ja hallita oppilasta, joka ei tottele puhetta, jolle minun auktoriteettini ei riitä? Keltä voisin pyytää apua?

Omat kokemukset lähtökohtana teemme toiminnallisia, draamaan perustuvia harjoituksia, jaamme ryhmissä ja yhteisesti kokemuksiamme, opimme omasta viisaudestamme. Voimaannumme kohtaamaan haastavia oppilaita ja haastamaan tehottomia toimintamalleja ja rohkaistuimme tarttumaan uusiin.

Kouluttaja: Lasse Lammi

Ilmoittaudu pajaan

02.03.2024
  • 09:00 – 09:55 E.306
    20 / 20
    Täynnä