Siirry pääsisältöön
Paja

Opi rakentamaan linnunpönttö hukkapuutavarasta

Tutustutaan erilaisiin pönttömalleihin ja lajikohtaisiin vaatimuksiin. Rakennetaan yksin tai työpareittain mallin mukainen pönttö.

Kuvaus

Hukkapuutavaraa eli mm. ylimääräisiä laudanpätkiä tuppaa syntymään aina rakentamisen yhteydessä. Usein tämä ”puujäte” toimitetaan energiajätteeksi keräyspisteisiin tai poltetaan itse omissa tulisijoissa. Hyväkuntoiselle hukkapuulle voi keksiä monenlaista muutakin käyttöä, kuten laudanpätkistä voi nikkaroida linnunpönttöjä. Omaksi ja luonnon iloksi.
Pajassa tutustutaan ensin erilaisiin pönttömalleihin ja niiden lintulajikohtaisiin mittoihin ja vaatimuksiin. Yksinkertaisilla perusvälineillä (saha, vasara, mittanauha, naulat, pora, suorakulma) valmistetaan mallin mukainen linnunpönttö hukkalaudasta jollekin pikkulinnulle.
Jos kotoasi tai vaikka mummolan vintiltä löytyy sopivaa laudanpätkää tms. käyttökelpoista materiaalia pöntön rakennukseen, voit mielellään ottaa mukaasi.
Sovitaan myös pöntön saattamisesta luontoon.

Tarkempia ohjeita ja malleja, joihin voit tutustua etukäteen:
http://www.birdlife.fi/lintuharrastus/linnunpontot/?utm_source=AdWords&utm_campaign=pontto&gclid=CLzLipOot9ICFVNnGQodDRkP1g.

Ilmoittaudu pajaan

05.04.2023
  • 09:00 – 11:00 Tekninen työ / puutyöluokka
    0 / 16
    Varaukset
  • 11:00 – 13:00 Tekninen työ / puutyöluokka
    0 / 16
    Varaukset