Siirry pääsisältöön
Paja

ONKIMISPAJA

Onkimispajassa ongitaan mato-ongilla Porolahden rannassa ja perataan yhdessä saaliiksi saadut kalat. Myös omia kalastusvälineitä saa ottaa mukaan. Pukeutuminen sään mukaan!

Kuvaus

Kalastus on kivaa! Harrastus tarjoaa rutkasti raitista ilmaa ja suuria elämyksiä. Harrastuksen aloittamiseen riittää jo yksinkertainen onki ja maasta kaivetut kastemadot. Jos ja kun kalastuskärpänen iskee, tuhansien järvien maassa riittää kalastamista.

Pajassa etsitään kastematoja lähimaastosta, tutustutaan onkilaitteiden toimintaan, ongitaan ja kalastetaan Porolahden lähirannalla ja nautitaan rentouttavasta merimaisemasta ja fiiliksestä. Mahdollisesti saatu suuren suuri kalasaalis perataan yhdessä rannalla ja samalla tutustutaan Porolahden yleisimpiin kalalajeihin eli ahveniin ja särkiin.

Pukeutuminen sään mukaan!

Omia onkia ja muita kalastusvälineitä saa myös ottaa mukaan, mutta koululta saa myös lainata onkia.

Jos sataa ihan kauheasti tai on todella kylmä, paja järjestetään sisällä Satumaanpolulla luokassa 125. Luokassa tutustutaan sisätiloissa onkilaitteisiin, kastematoihin ja Porolahden yleisimpiin kalalajeihin videoiden, kuvien, tehtävien ja pelien avulla.

Tervetuloa!

Ilmoittaudu pajaan

03.06.2022
  • 09:00 – 10:30 Kokoontuminen luokassa 125
    10 / 10
    Täynnä
  • 11:30 – 13:00 Kokoontuminen luokassa 125
    10 / 10
    Täynnä